Sandra McCracken – Patient Kingdom

Sandra McCracken schreef tien eigentijdse hymnes om uiting te geven aan haar geloof en hoop, licht in donkere dagen, rustgevende muziek in woelige maanden. De opnames liepen vanwege COVID-19 anders dan normaal. Met laptops en internetverbindingen was de in Tennessee woonachtige singer songwriter net als producer Tyler Chester in California, bassist Jay Foote in Brooklyn en Iowa, multi-instrumentalist Anthony LaMarca in Ohio, toetsenist en producer Ben Shive in Tennessee en gastzangers Citizens (Zac Bolen, te horen in het duet I Am One) in Washington, songwriter Gareth Davies Jones in Groot-Brittannië, Leslie Jordan (All Sons and Daughters) en Sarah Masen in Tennessee in thuisstudio’s aan het samenwerken om de partijen in te zingen en spelen. Steve Vealey en Jim Demain monteerden alle sporen tot een welluidend geheel, Patient Kingdom.

“When’s the last time you felt steady in the chaos? Hear the sound when the seed falls to earth Is it time to give up your destination? Slow me down, let love do its work” Up-tempo verrassing op het album is Thirst No More. Een eigen versie van de klassieker Be Still My Soul (1752) sluit het tiental in vol vertrouwen af.