Melanie C – Melanie C

      No Comments on Melanie C – Melanie C

Grappig om als achtste studioalbum voor titelloos te gaan. Melanie C die voor altijd geassocieerd zal blijven als Sporty Spice, één van de Spice Girls, de Britse meidengroep die van 1993 tot 2001 erg populair was. Melanie C van Melanie Chrisholm (1974) bevat naast de lead singles Who I Am, Blame It on Me, het future pop In and Out of Love en het samen met zangeres Nadia Rose gemaakte Fearless meer moois als je van gladgestreken dansbare electropop houdt.

De reünie tour met de Spice Girls in 2019 (het personage Sporty Spice was echt een onderdeel van Chrisholm zelf, maar ook jarenlange depressies en een eetstoornis, met Who I Am en Blame it On Me als pennevruchten) en het side project met het drag collective Sink the Pink (met single High Heels) inspireerde Melanie tot een nieuwe muzikale richting, meer electronica en dance dan popdeuntjes, of radiostations het nu leuk vinden of niet. De volwassenheid en onafhankelijkheid van een 46-jarige artieste spreekt. Om het geld hoeft ze het niet meer te doen.

Daags voor de album release begin oktober kwam nog Overload uit. De andere helft van Melanie C bestaat uit het vlotte Good Enough, de ballad Escape en het gesmeerde Here I Am. Nowhere to Run begint als vingerknip-liedje en komt niet helemaal uit de verf als raise your banner anthem. De door Future Cut geproduceerde afsluitende ballad End of Everything is een reflectie op de eigen ongevoeligheid ondanks de woelige buitenwereld: “I should be crying. Head in my hands and hiding. Or fired up like lightning. But I don’t feel a thing. I should be broken. From all these words unspoken. Now it’s all unfolding. I don’t feel a thing.”

Vooralsnog is het plan om in mei 2021 op tour door Europa te gaan, waaronder één optreden in Nederland op 19 mei in Melkweg, Amsterdam.