Gareth Emery – The Lasers

      No Comments on Gareth Emery – The Lasers

De Britse DJ Gareth Emery schreef en produceerde zijn nieuwe tien liedjes tellende album The Lasers helemaal zelf en werd geholpen voor componist Anthony Galatis en diens protégé, zangeres Annabel. Dat is een nieuwe richting voor een EDM DJ die net als anderen graag een keur aan vocalisten en producers liet langskomen om een compilatie te maken. Het rustieke st mary’s is binnen The Lasers helemaal een uitzondering. Gewoon toegankelijke mid-tempo synth pop. Afsluiter elise gaat over de fysieke scheiding van z’n tweejarige dochter die in een ziekenhuis op duizenden kilometers afstand behandeld moest worden.

Het in eigen beheer uitgebrachte sterk persoonlijke album dat verder een mix van pianospel, introducties en goed verteerbare electrop en EDM bevat, wilde Gareth hoe dan ook maken. Airplay of de meest overdonderende beats zijn geen hoofddoelen. Zo gaat de lead single You’ll Be Ok over het overleven van een vliegtuigcrash een aantal jaren geleden en haalt I Saw Your Face herinneringen op aan Manchester. Na een ruim half uur is de pret alweer voorbij, tenzij je op repeat drukt. Geen straf om herhaaldelijk naar te luisteren.