Flying Colors – Third Stage: Live In London

De all-star progrock band Flying Colors heeft met Mike Portnoy niet alleen spannende beats op zijn uitgebreide kit, maar qua album releases ook een eigen ritme. Elk studioalbum wordt gevolgd door een live album, dat de kwaliteiten van de bandleden laat zien en horen. Tijdens de korte tour om her en der Third Degree (2019) aan het publiek te presenteren – zelf zag ik de mannen in december live in 013 Tilburg – werd in Londen een concertregistratie gedaan die je nu kunt beluisteren als Third Stage: Live In London.

Van de op een heerlijke baslijn lopende opener Blue Ocean rockt het vijftal verder met A Place In Your World, The Loss Inside (met vette solo’s van toetsenist Neal Morse en gitarist Steve Morse) More (waarin Portnoy schittert met tempowisselingen).

Na de meezinger Kayla krijgt Dave LaRue in met zijn ploppend basspel een hoofdrol, maar vergeet let ook op de samenzang van de mannen. De videobeelden van McPherson in een bootje varend door de buitenwijken van Louisiana om dakloos geworden mensen op te pikken komen weer in gedachten bij het horen van You Are Not Alone.

Het gas gaat er weer op in Forever in a Daze. In gedachten dans je mee met het luchtige Love Letter en zing je de spiritual Peaceful Harbor uit je hoofd en volg je de lijnen in Crawl. En voorbij Infinite Fire en Cosmic Symphony zijn de toegiften The Storm en Mask Machine meer dan welkom. Dit concert slaagde opnieuw met Flying Colors.

[bandcamp width=600 height=472 album=708838782 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]