Acceptance – Wild, Free

      No Comments on Acceptance – Wild, Free

De Amerikaanse arena rockband Acceptance bracht drie jaar geleden Colliding By Design uit. Voor het nieuwe Wild, Free koos de band voor het single voor single uitbrengen. Zo was er sinds de EP Wild eind augustus al een 5-song EP Wildfires te beluisteren. Zanger/bassist Jason Vena, gitaristen Christian McAlhaney en Kaylan Cloyd (beiden vormalige Anberlin en Search/Rescue leden), drummer en toetsenist Garrett Lunceford en bassist Ryan Zwiefelhofer schuwen de electronica niet in de lead single Cold Air, waarin ze verdwaasd om zich heen kijken en een verdeelde Amerikaanse maatschappij bezingen. “We don’t belong here / We don’t belong / Calling out, calling out, safe and sound / We can’t survive here / We can’t survive.”

Mocht je van The Killers houden, zul je met liedjes als opener Midnight, Son of the City en Wasted Nights in je nopjes zijn. Iets opener rock is Release & Let Go. Afwisselend vocoder en gewone microfoon stonden voor Jason Vena in Dark Age. Een sferische ballad vol nonsens teksten (een herhaling van “It’s so hard to pretend / When you feel like I feel / It’s so hard to pretend / When you see like I see“) is Bend the Light, waarna de vrijwel electronica-vrije productie Wildfires volgt. New wave in June 1985 leidt alweer naar de dampende afsluiter At the Edge of the Earth. Producer Aaron Sprinkle had van mij meer rock en minder synthesizers mogen aanmoedigen en de mannen kunnen uitdagen veel meer werk van hun tekstschrijverij te maken.