Stryper – Even the Devil Believes

      No Comments on Stryper – Even the Devil Believes

Opnieuw hebben de mannen van metalband Stryper het beste van zichzelf gegeven. Op hun 13e studioalbum – de broers Michael (zang, gitaar) en Robert Sweet (zang, drums) zijn met Oz Fox (gitaar) al sinds 1983 actief – Even the Devil Believes schuwt de groep de controversie weer eens niet en weet van opener Blood From Above tot Middle Finger Messiah te boeien met riffs, solo’s en solide drumspel. Nieuw is bassist Perry Richardson (Firehouse) die in 2017 Tim Gaines verving. De christelijke boodschap met de focus op de kern van het goede nieuws van Christus’ reddingswerk ligt er weer duimendik bovenop. En aan allegorieën en inhakers geen gebrek.  Als je in Hem gelooft, begint een nieuw leven, klinkt de samenzang in Let Him In, al moet gezegd worden dat ook de duivel in Jezus gelooft….en hij siddert (Even the Devil Believes). Vertaalt het geloof zich in liefde(werk)? Make Love Great Again en Do Unto Others</em.

In How to Fly gaat het gas iets terug, waarna Divider er weer helemaal tegenaan gaat. Maar de heren weten ook nog steeds hoe een rock ballad moet klinken: This I Pray laat me bij het eerste couplet onwillekeurig aan Jon Bon Jovi denken. Rocken weer met Invitation Only en For God & Rock ‘n Roll. En nog een tand harder is het al genoemde Middle Finger Messiah, anders dan verwacht. “…Creator – Maker. The world needs You now more than ever! He came not to bring peace but a sword, paid a ransom only God could afford. The world flips him off like a Pariah. He’s The Middle Finger Messiah.” Ook tijdens een pandemie kunnen er mooie producten gemaakt worden. De versterker mag op 10, de speakers trillen!