PRIZM – All Night

      No Comments on PRIZM – All Night

Een moddervette knipoog naar de dansbare 80’s synth pop sound, zoals destijds de Britse producers Stock, Aitken & Waterman in serie afleverden, maar evengoed Carly Rae Jepsen tegenwoordig volzingt, zo kun je de muziek van de twee meiden Danni and Krisluv uit Dallas die zich PRIZM noemen karakteriseren. In de aanloop naar het volledige album All Night kwam op 7 augustus de EP Can’t Bring Me Down uit met zeven nummers. Een wat aparte keuze ten opzichte van enkele lead singles, zoals het titelnummer dat al in februari uitkwam. Een soort Sandra meets Madonna dus in de titeltrack, funky gitaartjes in You Should Know, mid-tempo arpeggio’s in Move Me en lekker lopende pop in Can’t Go Back.

Op We Were Young kun je dansen, waarna samples de overhand hebben in het iets langzamere You Know That You Love Me.  Het titelnummer over een nog uren nachtelijk plezier voor de boeg. Geoffrey Rockwell produceerde All Night, dat op het indepdendent synthwave label FiXT Neon uitkwam. Nu disco in – hoe anders – het vlotte Disco Biscuit, vocoder gebruik in Lose You, dat andermaal uitnodigt de dansvloer op te springen. Hetzelfde geldt voor Mine, met overigens wel opvallend Papa Don’t Preach-esque lijntjes. R&B met synth bass tekent Closer, terwijl voor de afsluiter Illuminate wat flauwtjes is gearrangeerd. Over het algemeen aanstekelijke en dansbare pop.