Loyalty programma en gamification met &Charge voor EV-rijders

Eind juli vroeg Maarten Hachmang (evExperts, Laadpastop10.nl) aandacht voor de samenwerking met het Duitse loyalty programma en gamification platform voor EV-rijders, &Charge. Screenshot_2020-07-28-15-50-12-066_com.andchargeWinkelen via de &Charge app (iOS, Android) bij bijvoorbeeld AliXpress, Booking.com, Hunkemöller, Decathlon, Thuisbezorgd.nl, ANWB of Top1Toys geeft spaarpunten (‘kilometers’) die €0,08 per kilometer vertegenwoordigen. Door mee te doen met challenges, zoals het fotograferen van laadpalen in de omgeving of kunnen extra kilometers verdiend worden.

Laadbeurten leiden ook tot spaarpunten, al kan na installatie van de app alleen11 Maingau (Einfach Strom Laden) gekoppeld worden. Met Nearby kunnen laadpalen, maar ook andere POIs in de buurt bekeken worden.

Het spaargeld is via vouchers inwisselbaar bij DB (fietsenhuur), Clevershuttle (deelauto), Emmy (deelscooter), Uber (deeltaxi), Miles (deelauto), MOIA (deeltaxi in Hamburg en Hannover), Plugsurfing (laadtegoed), RMV en Tier.

Het verdienmodel van &Charge is gebaseerd op ingehouden provisie bij in-app aankopen bij derden.