Rebecca St. James – Dawn (EP)

      No Comments on Rebecca St. James – Dawn (EP)

Negen jaar geleden verdween Rebecca St. James van de muzikale radar. De jonge vrouw die sinds haar debuut in 1994 haar christelijke publiek keer op keer opriep met seks te wachten op de ware, had zelf de ware Jacob gevonden. De met Grammy en Dove Awards overladen zangeres van Australische komaf concentreerde zich op haar gezin. Na een eerste dochter volgden drie jaar geleden twee miskramen, dat behoorlijk schudde aan het rotsvaste geloof. In interviews nu lees je verbloemend taalgebruik als “It just felt like when it rains, it pours. It was winter on so many levels (…) hen God brought about a total change in my heart and in my husband’s heart too, and we felt that He delivered us into a spring season, a renewal that started on the interior.”

Vroeg in 2019 was ze de studio ingedoken met Tedd T. (for KING & COUNTRY, Mutemath, Delirious) en Seth Mosley (Jeremy Camp, Casting Crowns) om aan een nieuw album te werken.

Anderhalf jaar later ligt de 6-song EP Dawn in de schappen als een verslag van haar transformational journey. Op drie songs krijgt ze gezelschap: in het titelnummer van haar broer Luke (met andere broer samen for King & Country), op Middle of the Fire Josh Baldwin (Bethel Music) en in Battle is the Lord’s Brandon Lake (ook Bethel Music). Voor de teksten van de soft pop en worship werkte Rebecca samen met Kristene DiMarco (andermaal Bethel Music; je voelt aankomen hoe de muziek klinkt) en Mia Fieldes (Hillsong Australia). Dawn is gelikt, een typisch Amerikaanse productie vol electronica en gladgestreken vocalen, maar ook weinig onderscheidend. Tekstueel is er slechts vertrouwen op God en de wetenschap van de goede uitkomst, afgezien van aan het eind van haar Latijn zijn in het eerste couplet van Dawn, snel gevolgd door een halleluja over de ervaren innerlijke genezing.

Geef mij maar een echte transformational journey inclusief ontkenning, woede, twijfel, berusting en herpakken. Ik vermoed dat je dan nog meer (wannabe) moeders en vaders bereikt.