Marcel van Wiggen – Ik ben er helemaal klaar mee : Een handleiding voor medewerkers, teams en organisaties die wel wat energie kunnen gebruiken

Weglekken van energie bij jezelf, je team of organisatie is dodelijk voor de sfeer, productiviteit en het plezier om er dagelijks weer voor te gaan. Marcel van Wiggen (consultant bij Per4mance) brengt in Ik ben er helemaal klaar mee : Een handleiding voor medewerkers, teams en organisaties die wel wat energie kunnen gebruiken in kaart hoe archetypen met aansprekende namen als bruistabletten, ventieltrekkers en dimmers in organisaties energie onttrekken. Slechte keuzes van medewerkers (nooit eens een andere baan geprobeerd, het Peterprincipe uitlevend), leidinggevende die de energie uit hun team zuigen (met bijvoorbeeld micromanagement of denken dat je alles van je medewerkers mag vragen, of een openlijke hang naar vroeger toen geluk nog heel gewoon was) en organisaties met energievretende werkwijzen (procedures of een goed audit resultaat zijn dé maatstaven).

Weten wat eraan schort is één, aan de slag gaan om suggesties te doen voor verbetering, actief een andere werkkring te zoeken, medewerkers te vertrouwen en vrijheid te geven, is een tweede. De geeft allerhande voorbeelden hoe bedrijven en organisaties laten zien of je de energie en resultaten in organisaties kunt laten stijgen. Het boek is praktisch, treffend geïllustreerd door Hein de Kort (Comichouse) en prettig leesbaar.