Daisy Goddijn – In 10 stappen de beste start voor je boek

Als je als aspirant non-fictie schrijver een marketinginstrument zoekt voor jouw product of dienst en praktische tips van een ervaringsdeskundige wilt lezen, kun je terecht bij Daisy Goddijn. In 10 stappen de beste start voor je boek zorgt ervoor dat je eerst een goede structuur voor je boek uitwerkt, een mind map maakt als dump van alles wat je al weet over het onderwerp en dan een backward planning maakt vanaf een geprikte boeklancering. Dus niet meteen als een dolle aan het schrijven slaan, binnen de kortste keren tegen een writer’s block aanzitten, of je beoogde lezer volledig laten verdwalen in je ongestructureerde hersenspinsels en hopelijk een strenge redactie onder ogen zien.

Goddijn maakt handig gebruikt van testimonials van haar (meest ideale) klanten, bespaart haar publiek kostbare tijd en praktiseert wat ze preekt. De structuur ligt er zo dik bovenop met alle inleidingen, herhalingen en samenvattingen, dat de kernboodschap ook in zo’n short read dreigt onder te sneeuwen. Zeker, als lezer waardeer ik een heldere indeling en het achterwege laten van franje, zie graag dat de flaptekst als vlag de lading in het boek dekt, maar zou een meer subtiel gebruik van het raamwerk nog krachtiger vinden.

Over de auteur

Daisy Goddijn is bedrijfskundige, grafisch vormgever, uitgever en oprichter van Expertboek. Ook is ze bedenker en uitgever van de 10 stappenserie en de Experttips boekenserie. Ze is getrouwd met Tom en moeder van twee zoons die momenteel in de puberleeftijd zitten. Eerder schreef ze Van bierviltje tot bestseller en Experttips voor ondernemers die een boek willen schrijven.