Pentatonix – At Home (EP)

Klazien en ik zouden 28 maart 2020 bij AFAS Live in Amsterdam een concert van de Amerikaanse vocal harmony groep Pentatonix gaan bijwonen. COVID-19 gooide het tourschema overhoop. Een nieuwe datum (zal wel ergens in 2021 worden) is bij het schrijven van de recensie van de opvuller in crisistijd, de 6-song EP At Home, nog niet bekend. Mitch Grassi, Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Kevin Olusola en Matt Sallee zijn net als andere artiesten en hun publiek veelal aan huis gekluisterd.

Opener Home is een medley van 13 ‘huis’ liedjes van bijvoorbeeld Madness, Michael Bublé en Fifth Harmony, Flo Rida, Ozzy Ozbourne en Mötley Crüe, inclusief een zelfgeschreven Take Me Home. Zonder de goede antwoorden hiernaast best een aardige voor een muziekquiz deze corona-tijd.

Vervolgens acapella bewerkingen van het up-tempo popliedje Blinding Lights (The Weeknd), When the Party’s Over (Billie Eilish), het dit voorjaar als single uitgebrachte Break My Heart (Dua Lipa), het new R&B Cologne (Clean Bandit) en 90’s rock nostalgie in Dreams (The Cranberries). Uiteenlopende emoties, achtergronden en decennia om tijdens een live concert de liedjes mee aan elkaar te praten en (delen van) het publiek aan te spreken.