NINA featuring LAU – Synthian

Via de Pansentient New Synthpop Daily werd ik geattendeerd op het tweede album Synthian van de Britse act NINA (Nina Boldt). Synth pop, synthwave of retrowave, dat samen met LAU (Laura Fares) in elkaar werd gezet en geproduceerd door Oscillian, Richard X, Ricky Wilde en Till Wild. Nina is in Berlijn geboren en woont alweer 16 jaar in Londen. Haar synthwave zit keurig tussen de naar de 80’s hangende retro bands, eigentijdse synth pop bands als CHVRCHES, Purity Ring of The Naked and The Famous en de dark wave als Mono Inc., Unheilig, Frozen Plasma en The New Division. Constante vocale en muzikale kwaliteit met melodielijnen die niet vervelen of te zoetsappig klinken en beats die de jongere oudere naar de dansvloer terugbrengen, al was het maar in gedachten.

Maatje Laura Fares is niet alleen CEO van Aztec Records, zelf recording artist (haar debuut Stunning verscheen 26 juni 2020), maar drumt ook live tijdens de concerten van Nina die klinkt als Kim Wilde (die overigens veel steviger synth rock maakt). Grappig om te lezen dat producer Ricky Wilde (1961) de één jaar jongere van Kim is. Hij speelt overigens ook gitaar bij Kim’s concerten. Alle ingrediënten, zoals up-tempo dansbare liedjes, gevoelige ballads en mid-tempo tracks zijn aanwezig. Heel aardige plaat! Op Spotify staat ook een Deluxe Edition met instrumentale versies van de liedjes als bonus tracks. Kun je zelf na oefening de liedjes in- of meezingen.

[bandcamp width=100% height=120 album=1826318861 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 tracklist=false artwork=small]