Frozen Plasma – Gezeiten

Een jaar na Pakt is er alweer een nieuw album van de Duitse synth pop / future pop / dark wave act Frozen Plasma uit Hannover. Met het vierde album sinds de oprichting in 2005 is Gezeiten (getijde) een herkenbare sound, zonder dat het gaat vervelen. Vasi Vallis en Felix Marc overtuigen ook in Exit. Westend (Girls hoor ik je meteen denken) is een vette knipoog naar de 80’s Frozen Plasma-style.

Gefühlsmaschine hier als single mix opgenomen werd in Duitsland los als EP met 4 versies uitgebracht om op club avonden (ken je die super spreader events nog?) gedraaid te worden. Een liedje in de sfeer van Tanz Die Revolution en Murderous Trap van Monumentum.

De productie in Another Girl is wat opener, waarna Rivers weer een stamper is.  Catchy en wellicht de volgende single is Chameleon Love (weer zo’n vrouw die de mannen heeft betoverd). Na de pianoballad Badlands is de ook eerder als single uitgebrachte Safe.Dead.Harm, dat meer industrial dance klinkt. De instrumental Etmal is heel aardig opgebouwd, Nautic opvallend optimistisch. De 2020 versie van Almond Flowers (wat speelser, het origineel staat ook op het 2009 album Monumentum) laat je melancholisch achter met wat krijsende meeuwen om je heen, passend bij de albumtitel. Wellicht was er net te weinig materiaal om Gezeiten echt tot rode draad te maken. Niet zeuren, het is weer een goed album, mannen!