Cindy Morgan – Operation Song: Friday Sessions

Operation Song is een organisatie die Amerikaanse veteranen bijstaat in hun verwerking posttraumatische stress stoornis en andere aan de militaire dienst gerelateerde trauma’s. De organisatie bindt veteranen met liedjesschrijvers om persoonlijke verhalen om te zetten in liedjes en zo met muziek en hervertellen de trauma’s te helpen verwerken. “Bringing them back. One song at a time.” In de zomer van 2019 trok Cindy Morgan zich het lot aan van vier vrouwelijke ex-militairen en trok 10 weken met hen op. In muziektherapiesessies op de vrijdagmorgen in Murfreesboro, Tennessee werden pijn, strijd, moeite en dromen in krachtige en kwetsbare liedjes omgezet. Operation Song: Friday Sessions is het tastbare resultaat. Pianoballads en up-tempo liedjes op gitaar, van de opener Believe Me, Becoming en Trust Issues, een gezongen en instrumentale versie van Freedom en de afsluiter One More for the Road: een toegankelijk album met een sterk persoonlijke noot.