Peter Koning – Toolkit voor agile leiders

Een medewerker van Prowareness was zo aardig me het boek Toolkit voor agile leiders van zijn collega consultant Peter Koning toe te sturen. Een toegankelijk werk van net geen 200 pagina’s die leidinggevenden in organisaties met wendbare teams handvatten bieden met inzichten en hulpmiddelen om de teams tot volwassenheid te laten groeien. De gereedschapskist bestaat uit vier vakken, inspireer op het doel, faciliteer eigenaarschap, leer sneller en ontwerp betere gewoontes.  Geen herhaling van de basis van Scrum of definities wat nu wel of niet onder de agile paraplu valt, maar direct ter zake. De in de praktijk ontwikkelde of van Jurgen Appelo geleende tools als het TO-GRIP model, Validated Learning Board, Key Value Indicators of Impactladder zijn direct toepasbaar op de reis die organisaties her en der zijn begonnen om steeds wendbaarder te worden zonder precies te weten wanneer en waar die eindigt. Op de begeleidende website zijn voor de lezers nog veel meer gereedschap en gebruiksaanwijzingen  En kopers van het papieren boek krijgen een gratis e-book versie erbij. Handig voor onderweg.

Over de auteur

Peter Koning is een doorgewinterde leidinggevende van agile organisaties. Als senior consultant traint en adviseert hij leidinggevenden en begeleidt hij de managementteams van agile transformaties. Samen met enkele bedrijven heeft hij praktische tools ontwikkeld die door steeds meer bedrijven worden gebruikt.