Låpsley – Through Water

De Britse singer-songwriter Låpsley (24, echte naam: Holly Lapsley Fletcher) bracht in 2016 haar debuutalbum uit. Ze kreeg etiketten als de nieuwe Adele of Amy Winehouse opgeplakt. Deze namen komen echt niet bij me op als het nieuwe album Through Water weer eens afgespeeld wordt. Jaren ’90 soul slim verpakt in eigentijdse electronica met doordachte, soms tegendraadse popliedjes als resultaat. My Love Was Like the Rain werd al eind 2019 gepresenteerd aan fans als liedje op de EP These Elements met verder Eve, de ballad Ligne 3 en Drowning. Ligne 3 en My Love is Like the Rain zijn overgenomen op Through Water. Je voelt nattigheid, maar naast de albumtitel en het hoesontwerp hebben liedjes ook een andere invulling. Met singles Speaking of the End en het radiovriendelijke Womxn wil ze op de Release Radar blijven. Het rijk aan percussie zijnde Our Love is a Garden grijpt terug op William Blake‘s gedicht The Garden of Love.

In alle rust kijk je naar het kabbelende water in het ambient Leeds Liverpool Canal, het met dezelfde percussie als Our Love... gevulde Sadness Is a Shade of Blue. Exemplarisch voor de gekozen muzikale stijlenmix is ook Bonfire. Nee, geen top-40 materiaal, maar wel het soort albums dat je graag nog eens in z’n geheel beluistert.