Gezien: Yarina Tek Bilet (2020)

Twee vreemden, Ali (gespeeld door Metin Akdülger) en Leyla (Dilan Çiçek Deniz, Miss Universe Turkije 2014) die die de trein naar Izmir pakken en toevallig bij elkaar in de coupé belanden zijn, hoewel afstotend ook heel nieuwsgierig naar elkaar nu ze de komende 14 uur naast of tegenover elkaar moeten doorbrengen. Ze blijken gasten op dezelfde bruiloft met elk een roerig verleden met bruid en bruidegom. De treinreis Yarina Tek Bilet (One-way ticket to tomorrow) voert het stel langs memorabele gebeurtenissen, verdrongen episodes en vullen elkaar aan in hun haat tegenover de voormalige geliefden en vrienden dat ze tenslotte hartstochtelijk in elkaars armen vliegen en na aankomst in Izmir als tandem over de boulevard paraderen.

Voor mij de eerste keer een Turkse film te zien, hoewel in de filmmuziek vol wrok, nostalgie, hartstocht en ontnuchtering ook Engelstalige en Franstalige nummers zijn verwerkt. Al werd ik als kijker niet echt verrast door het plot, zijn er toch voldoende wendingen ingebouwd om de aandacht erbij te houden deze anderhalf uur op Netflix.