Anchor & Braille – Tension

Anchor & Braille, het nevenproject van Anberlin zanger Stephen Christian, is een blijvertje. Na het op Myspace (wie kent het nog?) uitgebrachte debuut Felt (2009) en Songs for the Late Night Drive Home (2016), mijn eerste kennismaking met Anchor & Braille, kwam dit voorjaar onverwacht de opvolger Tension uit. Toegankelijke, dus radiovriendelijke pop met een lichte dosering electronica en rock. “Eventful horizons drawing my lips in. Darker matters calling out my name, out my name. Pulling you closer, handing me over. Take your time and fall into my space, outer space.” .

Drie singles vormden de opmaat voor de met vriend Chad Carothers opgenomen release, het frisse Dangerous, mid-tempo Eventful Horizons en Closer & Farther, onderling drie verschillende liedjes, wel tekenend voor de relaxte sfeer op het album. De herkenbare falset van Christian komt goed uit de verf, van opener No Ordinary tot de gevoelige afsluiter 3 Beautiful Songs. Er zijn R&B invloeden in Slow Motion, een lekkere ‘doorrij’ beat in Phantom Pain en funky basspel in Madness. Textueel staan relaties en liefde in uiteenlopende stadia en gemoedstoestanden centraal, waar ook Anberlin groot mee is geworden.