Purity Ring – Womb

Vijf jaar geleden was Another Eternity een eigenzinnig 2e synth pop album van het Canadese duo Purity Ring. Rustige melodielijnen, kinderlijke zang van Megan James en toetsenist en sprankelende geluiden uit de synths van Corin Roddick. Een spreekwoordelijke eeuwigheid verder kwam in april na teaser singles Stardew, Peacefall en Pink Lightning de opvolger Womb uit. Muzikaal zit er geen enkele progressie in en dat verbaast en stoot af. Achtergrondmuziek die je probleemloos 20x op een dag aan kunt horen zonder een seconde na te denken over de teksten.

Megan bezingt het seksueel ontwaken als vrouw. In Femia wordt ze waker in een plens donkere vloeistof, I Like the Devil bebloedt ze haar lakens en in Pink Lightning spuugt ze vuur. Kannibalisme, moord en doodslag zijn nog wat thema’s die voorbijkomen in deze ogenschijnlijke muzak. Ik twijfel zeer sterk of ik voor het concert op 9 september 2020 in Melkweg een ticket ga kopen, los van de coronaperikelen. Er is in de afgelopen vijf jaar namelijk heel wat betere synthpop uitgekomen van bands die ik liever eens live zie spelen.