Lenka – Discover/Recover

Het is alweer vijf jaar geleden dat ik The Bright Side van de Australische zangeres Lenka besprak. De bijzondere mix van folk pop en rustige synth pop maakte toen indruk. Het Attune album uit 2017 is blijkbaar langs me heen gegaan, zie ik nu op Spotify. In 2019 verschenen twee singles in hetzelfde muzikale spoor als The Bright Side, On My Side en We Belong, die in februari 2020 meekwamen op de 6-song EP Discover uit, even later gevolgd door weer zes nummers op Recover, samen toch een volwaardig album, zou je zeggen. Je kunt de combi zelfs op vinyl kopen. Makkelijk in het gehoor liggende liedjes zonder cheesy te worden.

Het Recover deel bevat zes covers, het al genoemde We Belong, een downtempo en intieme versie van de Pat Benatar 80s hit, de inhaker Sunshine, Lollipops and Rainbows, waarmee Lesley Gore in 1963 een hit scoorde. The Show was het titelnummer van Lenka’s eigen album uit 2008. De nieuwe versie klinkt nog speelser. Het arrangement van Lenka’s versie van Aretha Franklin‘s Respect is eigenzinnig. Dat je als Lenka het liedje Steal My Sunshine van de Canadese band Len onderhanden neemt, is een vette knipoog en glimlach waard. Achter de piano Mr. Tambourine Man spelen en zingen is ook heel anders dan dat Bob Dylan deed in 1965 schreef en The Byrds de show mee stalen.