Gezien: Motichoor Chaknachoor (2019)

De dramatische liefdesverhalen met een eind goed al goed in Bollywood films zijn meestal aardig of goed te noemen. Minder onder de indruk was ik van Motichoor Chaknachoor. Het script waarin de 36-jarige vrijgezel Pushpinder Tyagi (Nawazuddin Siddiqui) en zijn knappe, eveneens nog ongetrouwde buurmeisje Anita Awashti (Athiya Shetty) elkaar, mede dankzij de bemoeizuchtige ouders en broer, uit de weg weten te blijven, bijna uitgehuwelijkt worden, belangstellenden afwijzen en, eenmaal zelf in een opwelling zonder toestemming getrouwd, uit de weg blijven gaan, is opmerkelijk traag. Ik heb diverse malen de op Netflix beschikbare film vooruit gespoeld. Regisseuse Debamitra Biswal houdt me geen 2,5 uur bij de les over het belang van liefde versus geld, de hang naar het buitenland of bij de familie op veilige grond blijven hangen, zelf keuzes maken of je schikken naar met name de moeders en tantes om je heen.

Desgewenst staat de volledige film ook op Youtube.