Empress Of – I’m Your Empress Of

Lorely Rodriguez (1989) is noemt zichzelf Empress Of en maakt aan het begin van haar derde album I’m Your Empress Of excuses voor haar Engels. Ze is geboren in Honduras, maar groeide op in Los Angeles. IN maart 2019 stond ze op het podium van Paradiso. Die kans heb ik duidelijk gemist. Met producers BJ Burton (Charlie XCX, Miley Cyrus, Kanye West), Jim-E Stack en Mikey Freedom Hart ( Bleachers, Blood Orange, A$AP Rocky, en Albert Hammond Jr.) is een frisse synth pop, dream pop plaat in elkaar gezet met zwierige zang in Bit of Rain en Void. Liefde in termen van aandacht en aanraking werkt verslavend (Love Is a Drug). Vloeiend gaat de dansbare track over in U Give It Up. R&B / hiphop – even waan je je in een Destiiny’s Child setting – kenmerkt Should’ve (never let you go).

De lead single Give Me Another Chance heeft lichte trekken van Technotronic‘s Pump Up the Jam. Je zou er op minst een mooie mash-up van kunnen maken. Het onderkoelde What’s the Point schuift door naar de volgende kans voor een mash-up: zet na het luisteren van Maybe This Time maar eens Wheel of Fortune van Ace of Base op. Not the One maakt me weinig indruk en Hold Me Like Water klinkt als een onmogelijke opdracht, al is het een aardige ballad. Awful is zeker geen slechte afsluiter, maar past in de muzikale set stijlen van I’m Your Empress Of, waarover ik driemaal is scheepsrecht concludeer.