Pet Shop Boys – Hotspot

      No Comments on Pet Shop Boys – Hotspot

De vele heruitgaven van Pet Shop Boys albums vertroebelen je beeld hoe lang je ook alweer hebt gewacht op nieuw materiaal. Hotspot volgt na vier jaar Super (2016) op met andermaal herkenbare PSB sound. Voor de derde keer is producer Stuart Price in de arm genomen. De populariteit van nu disco en de groeiende hang naar de jaren ’80 (synthpop, electropop of retrowave zijn geen guilty pleasures meer) is een prima gesternte voor de Britse mannen, al mis ik de muzikale progressie op Hotspot.

Voor de releasedatum 24 januari kon je al kennismaken met Dreamland (met een bijdrage van Years & Years) en Monkey Business (met Disney zangeres Keely Hawkes achter de microfoon), twee up-tempo tracks, waar ook Will-o-the-wisp en Happy People muzikaal bij passen. Rustiger aan gaat het in You Are the One, Hoping for a Miracle en Only the Dark. Een wiebelende synth opent I Don’t Wanna (en opeens besef je weer hoezeer het Nederlandse Anderson, tegenwoordig herboren als Dansu naar PSB heeft geluisterd). Na de lieve ballad Burning the Heather sluit het duo Tennant en Lowe af met een old school EDM Wedding in Berlin, waarin de Wedding March van Felix Mendelssohn Bartholdy verpakt is. Hier zullen ongetwijfeld nog remixes van gemaakt worden.