Leigh Nash – Get Happy

      No Comments on Leigh Nash – Get Happy

Twintig jaar geleden scoorde Sixpence None The Richer onverwacht een kneiter van een hit met Kiss Me. Producer Steve Taylor blij en fans zoals ik die het duo Leigh Nash en Matt Slocum al veel langer volgden, waren in hun nopjes met de erkenning van de aanstekelijke popdeuntjes buiten het erf van de Christian Contemporary Music. Nash ging na het opbreken van de band in 2004 solo verder, bracht sinds Blue on Blue (2006) diverse soloalbums uit, maar leende sinds 2000 ook haar stemgeluid aan de Canadese producers act Delerium en haar nieuwe uitlaatklep Fauxliage. In 2015 kwamen het kerstalbum Wishing for This en de plaat The State I’m In met country, jazz en dergelijke uit. Oud materiaal en losse bijdragen verschenen op verzamelaars van Delerium, vocal trance collecties, een kerstalbum van TobyMac, een duet met Darko en collecties met gezangen. In 2018 bracht ze zelf Don’t Get Me Wrong, in 2019 Don’t Let Me Die in Dallas en direct in 2020 was ze te horen op een vernieuwde versie van What You Think I Am van The Choir. Nu is er de 6-song EP Get Happy met de vorig jaar al verschenen liedjes God Gave Me Horses en My Love My Drug. Het langzame Something Worth Leaving Behind met een lap steel guitar op de achtergrond, het al genoemde Don’t Let Me Die in Dallas (een ballad) en het titelnummer (een gospelnummer) hebben met de 20th anniversary versie van Kiss Me een aardige samenhang gekregen. Leuk als hebbedingetje in de uitdijende Sixpence / Leigh Nash verzameling.