Zet op 2 april 2020 de wandel naar je werk-dag in je agenda

Op 2 april 2020 vindt de vijfde Wandel naar je Werk-dag plaats. Begin je werkdag met meer energie en maak je hoofd leeg tijdens (een stuk van) de route naar je werk. Alle stappen tellen: loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur. Doe je mee?

  1. Meld je aan op Wandelnaarjewerkdag.nl
  2. Moedig collega’s aan om mee te doen
  3. Loop op 2 april (een deel van de afstand) naar je werk

Onder alle deelnemers die zich aanmelden worden mooie prijzen verloot, waaronder museumtickets, wandelgidsen, Tony Chocolonely pakket, én een hotelovernachting!

Het eerste lustrum

Wat in 2015 begon is nu een nationaal evenement dat op 2 april 2020 alweer haar 5 jarig jubileum viert. De wandel naar je werk-dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. Wandelnet, startpunt van wandelend Nederland, organiseert de dag.

Beweging telt, afstand doet er minder toe 

Het afgelopen jaar had ik me voorgenomen van Almere-Poort naar Amsterdams Zuidoost te wandelen. Vergaderingen gooiden het plan om, het werd het laatste stuk vanaf Bijlmer ArenA. Wel liep ik vrijwel dagelijks tussen de middag een half uur alleen of met collega’s door de wijk en het winkelcentrum Amsterdamse Poort. Heerlijk om een frisse neus te halen, te ervaren hoe het ook alweer buiten de kantoortuinen is.

Ach, ik ben wel aangemoedigd om naar ING Bank in Etterbeek, Brussel te komen lopen, dat was me echt te bont. Of je nu de laatste paar honderd meter vanaf een station, ditmaal eens de trein in plaats van de auto neemt, of meer aandurft: de afstand is niet het belangrijkste. Regelmatig worden onderzoeksresultaten gepresenteerd die allemaal aangeven, dat regelmatig bewegen, bijvoorbeeld wandelen of fietsen bijdragen aan fysieke en mentale fitheid. Neuropsycholoog Erik Scherder noemt in onderstaande video drie redenen om te gaan wandelen.

Loop jij ook op 2 april alleen of met collega’s?