The New Division – Hidden Memories

The New Division, het alter ego van de in Los Angeles werkzame John Kunkel (zang, producer, componist) levert met het vierde album Hidden Memories een tiental nieuwe liedjes met herkenbare, frisse sound op. Kunkel grijpt terug op new wave, progressive house en techno, maar biedt de synth pop liefhebber een lekker in het gehoor liggend resultaat met up-tempo tracks als Clear en Lost Life. Kunkel heeft hulp van F.J. DeSanto (Trade Secrets). Het mid-tempo Modus en het vlotte Fascination werden als lead singles uitgebracht.

Broken start met analoge synth en een schurende lead synth. Voor het dansbare The Line is Jasmine Knight uit Londen aangeschoven. Pulserend is Needs are Denied, zo’n ideale track om ritmisch op te wandelen. Wegdromen kan met Over. Bijna zeseneenhalve minuut klokt het weer dansbare Enough is Enough. En wat een lekker tempo zit er in de afsluiter Ride! Zoals Kunkel in onderstaand interview aangeeft, zijn de teksten zonder speciale bedoelingen of betekenis geschreven. Ach, het hoeft ook niet altijd superserieus of juist een niemandalletje te zijn. Voor $8 voor de MP3s kan ik Hidden Memories niet laten liggen.

Kunkel durft het aan zijn materiaal ook live voor publiek te spelen, daarbij op het podium ondersteund door Alex Gonzales (drums), James Meays (gitaar), Danny Corrales (bas) en Michael Janz (toetsen). Mocht Nederland op de tour aangedaan worden, ben ik er graag bij.