Goldroom – Plunge /\ Surface

Goldroom, de artiestennaam van Josh Legg heeft half oktober het tweeluik Plunge /\ Surface uitgebracht. Je zou het kunnen zien als de opvolger van West to West (2017), maar over de structuur en marketing ervan is meer te vertellen. Plunge en Surface bevatten elk zes liedjes. Plunge is geschikt voor uitvoering met een live band, lekker funky, de basgitaar in de hoofdrol. Het Surface deel bevat tracks die in DJ sets hun weg vinden naar het grote publiek. Als opwarmer konden liedjes van het album paarsgewijs uitgebracht worden, maar daar is bewust van afgeweken. Op de eerste 2-song EP Plunge werden Do You Feel It Now? met vocalisten Love, Alexa (de artiestennaam van Alexa Lusader) en Cocaine Girl gezet, de eerste twee nummers van wat nu de eerste helft, Plunge heet. De tweede EP Surface bevatte U met Chela en Yellow Flowers met de Amerikaanse zangeres / gitariste Mereki. Om het lastig te maken verscheen vervolgens een 3-song EP Plunge met You’re Incredible, ook met Mereki, Do You Feel It Now? en Cocaine Girl, gevolgd door een 3-song EP Surface met I Can Feel It als extra track. Als uitbreiding op de 2e EP Plunge kwam Nothing Matters uit met, 4 songs bij elkaar dus. Everybody’s Lonely werd de uitbreiding op de 2e EP Surface. Het patroon zette zich door met Running Wild dat ook de inhoud van de EP Nothing Matters bevatte en Just Like a Dream ten opzichte van Everybody’s Lonely. Als je tot zover bij was, rest op Plunge /\ Surface slechts Trust en I Think, beide ingezongen door Mereki.

Legg had bij een bizar surfongeval zijn nek gebroken. Herstel duurde zes maanden. Hij zag (blijkbaar voor de verandering) af van opiaten, maar doofde zijn pijn met CBD, THC en wijn. Plunge klinkt bij tijden nog wat mistig, in Surface is alles weer helder. Nummers die er voor mij uitspringen, zijn afsluiter Everybody’s Lonely, Trust, Just Like a Dream en het laid back Running Wild, allebei met vocaliste Nikki Segal.