Gabrielle Aplin – Dear Happy

De Britse singer-songwriter Gabrielle Aplin (1992) uit Bath werd bekend bij het grote publiek dankzij haar versie van Frankie Goes to Hollywood‘s The Power of Love in 2012. In 2010 kwam een eerste EP Acoustic uit, gevolgd door de EP’s Never Fade (2011) en Home (2012). In 2013 verschijnt het eerste volledige album, English Rain en in 2015 Light Up the Dark. Het hiaat van vijf jaar is dan opvallend. De zangeres heeft lekker getourd en is pas aan het schrijven van nieuw materiaal begonnen toen ze er mentaal de rust voor had gevonden. Vrijdag 17 januari 2020 begint mijn kennismaking met de Britse als het album Dear Happy in de Release Radar verschijnt. Een net popalbum met textueel een samenvatting van het leven in de afgelopen jaren. Britse en Noorse producers Tommy Baxter, Seton Daunt, Simen Hope, Liz Horsman, Ash Howes (Bifico), Lostboy, Askjell Solstrand en Mike Spencer zorgden voor een constante kwaliteit zonder negatieve uitschieters.

Na dansbare liedjes als Kintsugi en Strange duikte Gabrielle achter de piano voor My Mistake, dat eind november 2018 als eerste single uitgekomen was. In maart 2019 was het de beurt aan het puntige Nothing Really Matters en in augustus 2019 de ballad Losing Me, een samenwerking met JP Cooper.

Magic is rustige pop, Love Back andermaal een radiovriendelijke oorwurm. Miss You lijkt een kopie. Het titelnummer sluit als piano ballad het 14 liedjes tellende album af.

Op 26 juni 2020 kwam de stripped version uit van Dear Happy op Spotify met een andere tracklist dan het reguliere album. Een elektronische piano als basis voor de liedjes leert je de kracht van eenvoud bevestigen.