Charlie Peacock & Les Chanteuses – She Sang for Me, Vol. 1

Waar Charlie Peacock de laatste paar jaar solo helemaal into jazz, muzikaal terug naar zijn wortels, maar voor mij als trouwe fan sinds zijn betrokkenheid in Vector en concerten op het Flevofestival in de jaren ’80 met Vince Ebo en Jimmy Abegg toch even schakelen. Waar is de popmuziek gebleven? Nou, hij is het componeren en produceren voor popartiesten niet verleerd, zo blijkt uit de release van Les Chanteuses, She Sang For Me, Vol.1. Het is een compilatie van 20 liedjes die hij de afgelopen twee jaar schreef voor bekende zangeressen als Lenachka en Rachael Lampa, maar ook voor mij onbekend talent uit Nashville en omstreken als Ruby Amanfu, Emily West, Femme Mystere, Erika Daves en Lex Kuhl. Een speciale vermelding verdient Charlie’s 16-jarige dochter Bridget Ashworth die met Get Close to You een volwaardige plek kreeg op deze verzamelaar met 20 lekker in het gehoor liggende nummers.