Vitaa & Slimane – VersuS

      1 Comment on Vitaa & Slimane – VersuS

Vraag me niet meer hoe ik op het spoor van de zangeres Vitaa en rapper Slimane Nebchi gezet ben, maar het album VersuS met maar liefst 19 duetten van het tweetal heeft zich vóór het schrijven van deze bespreking stevig genesteld in mijn Spotify. De in 1983 geboren Charlotte Gonin heeft als Vitaa al 2 miljoen platen verkocht in Frankrijk. Haar Youtube video’s trokken al meer dan 855 miljoen views. VersuS werd in 18 uur tijd al ‘goud’. En de bijbehorende tour door Frankrijk en België loopt inmiddels tot in december 2020.

De twee stemmen vullen elkaar perfect aan. Ik was al weg van Ça va ça vient en XY, maar ook het titelnummer mag er zijn. Latin invloeden zijn er in bijvoorbeeld C’est pas le paradis en reggae in de oorwurm Fais comme ça, waaraan de van Spaanse Roma komaf zijnde zanger Kendji Girac meewerkt. Rustiger, achter de piano, kan het ook in Avant toi en met gitaar in Pas beaux vol raps.

https://www.youtube.com/watch?v=pAvbUPU9FNw

In het Baladé zijn Camille Schneyder (net als Kendji een in The Voice ontdekt talent) en Sola te gast. De Frans-Congolese rapper Maître Gims zingt mee op Hasta La Vista en op het enige (gedeeltelijk) Engelstalige nummer, On My Skin, is popzangeres Camélia Jordana (in 2009 opgevallen bij de Franse versie van Pop Idol) te horen. Amel Bent, nog zo’n Idols ‘ster’ is tenslotte van de partij in de lofzang op het leven en de dood, A la vie. Tussendoor zitten nog lekkere deuntjes als Pourquoi le Monde en Je te le donne. Hoewel je na 19 nummers het gelikte pop format wel doorhebt, verkoopt het goed. De schoorsteen moet ook roken.