VERITÉ – New Skin

      1 Comment on VERITÉ – New Skin

Liefde komt en gaat voor VERITÉ: “I got new love, new skin to wrap myself in. New lows, new sins to lose myself in. New heart, new limbs,” zingt ze in opener en titelnummer New Skin, direct gevolgd door de vraag mee te gaan naar de slaapkamer in Good for It. Maar vervreemding is er ook in Body in My Bed en Medicine. Kelsey Byrne, zoals de artieste echt heet, wil met New Skin, de opvolger van Somewhere in Between (2017) schreef en produceerde het album als independent, geholpen door drummer en producer Zach Nicita. Frisse synth pop in voornamelijk mid-tempo, minder braaf en voorspelbaar dan Ellie Goulding, toch nog volop meisjesachtig vergeleken met meer op female empowerment inzettende collega’s als Lights.

Met het f-woord wordt flnk gestrooid in Good For It, Youth en Think of Me. Distorted percussie uit het doosje in Youth en Faded, Gone is het eerste liedje, dat Byrne schreef voor haar tweede album, wat mij betreft het krachtigst. “‘Cause I’m afraid of losing every part of you and there’s no getting used to. the quiet you’re leaving is louder than screaming.”

Liefde blijkt plakken, zo blijkt ook uit de ingetogen afsluiter Amnesia. Een tiental niet per se voor een snelle top-40 notering geschreven liedjes. Ik heb inmiddels al vaak met plezier naar New Skin geluisterd.