Loewenhertz – Traumfaenger

      No Comments on Loewenhertz – Traumfaenger

Het derde album van het duo Alexander Pfahler en Andreas Pfeifer, samen Loewenhertz, was mijn eerste kennismaking met hun aanstekelijke, diep in de 80’s gewortelde synthpop. Het tiental liedjes tellende Traumfaenger is inmiddels veel luisterbeurten verder en Loewenhertz is wat mij betreft een blijvertje. Na het pittige openingsnummer Unter Wasser is de eerste lead single Golden te horen, vergezeld van een door Mark Feuerstake geproduceerde videoclip, waarin het tweetal mannen en het in Londen woonachtige model Rebecca Kunikowski uit Koerdistan figureren.


Net als Golden is Right as Rain Engelstalig, gevolgd door de tweede single Seltsam, in het Duits wel te verstaan. Die mix van talen is in de andere liedjes ook te vinden. We Regret doet denken aan Peter Heppner / Wolfsheim, één van de inspiratiebronnen die in de bio van het tweetal wordt aangegeven. En hoewel de heren zelf zingen, zou Closer door de producenten van Snap geschreven kunnen zijn. De mannen staan wat mij betreft naast De/Vision, hebben hun wortels in de sterke Duitse synth pop traditie, zonder te blijven hangen in het verleden. De sound klinkt fris en degelijk. Teksten over verlangen, de grijstinten in het leven, spijt en hoop.

Als je de fysieke CD van €12 bestelt (let op, kost €7,28 verzendkosten bij Bandcamp; bij Amazon.de was ik als Prime member, dus met gratis verzending, €14,47 kwijt), krijg je de bonus EP Vierklangdimensionen erbij met vier covers: Dreiklangdimensionen (van de in de 80’er jaren actieve Neue Deutsche Welle-band Rheingold), Wenn der Mond die Sonne berührt (Hubert Kah), Leuchturm (Nena) en de 1983 hit Elisabeth (van de eendagsvlieg Snäp).

[bandcamp width=600 height=472 album=49295576 size=large bgcol=ffffff linkcol=0687f5 artwork=small]