The Innocence Mission – See You Tomorrow

Het elfde album van The Innocence Mission, See You Tomorrow biedt evenveel nieuwe liedjes met een herkenbare ‘aangeklede’ folk sound. De albumtitel komt voorbij in opener The Brothers Williams Said (luister, ik ben er voor je, wat anderen ook zeggen of denken).  De intieme luistermuziek dwingt je je aandacht erbij te houden in het bemoedigende On Your Side of Movie. Het echtpaar Don en Karen Peris blijft trouw aan de akoestisch gitaar, piano, timpani, melodica, harmonica, accordeon, mellotron en het traporgel, hoewel een elektrische bas en keyboard voor opvulling met strijkers gebruikt is. Mike Bitts speelt contrabas in vier liedjes. Don schreef Mary Margaret in Mid-Air, de tien andere muzikaal tijdloze liedjes vloeiden uit de pen van Karen. De albumhoes past in de reeks albums vol kinderlijke onschuld, zoals Karens stem ook klinkt.

Niettemin zijn hier volwassenen aan het werk. De veranderingen in het gezinsleven, heengaan van geliefden, hoop en intimiteit, thuis zijn in Lancaster, Pennsylvania, waar het album in de kelder en aan de eettafel werd opgenomen, zijn compact verwoord, verpakt in liefelijke melodieën die evengoed op de albums van één, twee of drie decennia geleden hadden kunnen staan. Fans van Joni Mitchell of Sufjan Stevens kunnen zonder aarzeling dit elftal bestellen.