Anna of the North – Dream Girl

Voor mij is Dream Girl de kennismaking met de Noorse Anna Lotterud die als Anna of the North de podia afgaat. Met 13 liedjes over schurende of verbroken liefdes is de gevleugelde vrouw na een tijdje in de wolken keihard geland op haar auto. Opener en titelnummer en Leaning on Myself deden me sterk denken aan de liedjes als New Soul van Yaël Naim. We zouden zo gelukkig kunnen zijn, als…. getuigt Time to Get Over It, een gladgestreken, radiovriendelijke pop song, gevolgd door nog zo’n hitgevoelig liedje om achteloos met lalala mee te zingen, My Love.

Sade had model kunnen staan voor Lonely Life. Met Thank Me Later en Used To Be kakt de zangeres wat in, de arrangementen zijn voorspelbaar. De meerstemmige zang maakt What We Do aardig, contrasteert wel met de up-tempo synth pop in Playing Games. Rustiger aan is When R U Coming Home. Charlie Skien ofwel Andreas Høvset (Verdensrommet, Softcore untd) gaat het duet aan in Reasons vol excuses. If U Wanna (alsof de Prince spelling weer helemaal in is) sluit hoopvol af. Ga buiten wandelen, verjaardag vieren, kom eens langs. De vele tientallen afspeelbeurten geven aan, dat ik het prima als achtergrondmuziek kan hebben.