RED – The Evening Hate (EP)

      No Comments on RED – The Evening Hate (EP)

Als tastbare herinnering aan de komende tour heeft RED, de hardrock band van de tweelingbroers Anthony (gitarist) en Randy Armstrong (bas), zanger Michael Barnes en drummer Dan Johnson de 5-song EP The Evening Hate uitgebracht. De semi-akoestische cover van Fuel #1 modern rock hit uit 2000, Hemorrhage (In My Hands) werd als eerste single uitgebracht. Ben Grosse die toevallig eerder ook voor Fuel werkte, produceerde de track. De tweede single, From the Ashes, borduurt door op het vaste RED thema: de strijd tegen het kwaad in jezelf, innerlijke pijn, kortom de duistere kant van mensen.

De strijkers, het gegrom en de schreeuwen, de geluidsmuur, alle RED ingrediënten zijn ook op The Evening Hate aanwezig: “Inside the evening hate. The fear is near, it starts to rise. Cadence, growing. The shadows spill across the line. Darkness is flowing. Voices screaming. Cold hands reaching. The earth shaking. My mind, breaking.” Twee alternatieve, deels wat gestripte versies van The Evening Hate en From the Ashes zijn de bonus tracks. De op synths, strijkers en piano gedragen uitvoering van The Evening Hate is okay, het alternatieve arrangement van From The Ashes komt in de tempowisselingen niet echt tot z’n recht. Had hier ook het schreeuwen achterwege gelaten en het liedje had zelfstandig z’n kracht kunnen tonen.