Nona – Nona

      2 Comments on Nona – Nona

Het titelloze debuutalbum van singer / songwriter Nona uit Uden zal de harten van liefhebbers van wijlen Amy Winehouse sneller laten kloppen, zo niet overslaan. De gelijkenis in liedjes als lead single en album opener It’s Alright en Daisy Dukes is wel heel treffend, al hebben de doorleefde liedjes van de blonde Brabantse een eigen zeggingskracht. Haar muziek is een smeltkroes van blues, rock en soul. Op 8 december 2019 ga ik haar live zien in Hedon, Zwolle. Ze stond al eerder op bijvoorbeeld Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Down The Rabbit Hole en Parkpop.

Er zijn liefdesverklaringen als in Givin’ It All, persoonlijke ontboezemingen in Addicted en Sleeptalking, verlangen in Hold On Me, verwondering in Last To Know en blue Monday beslommeringen in Mondays. Ongemerkt gaat het album na (the writing on) The Wall weer op herhaling zonder te vervelen. Alle 13 goed!