Lost Frequencies – Alive and Feeling Fine

Op Alive and Feeling Fine zijn maar liefst 23 liedjes, samen goed voor 83 minuten luisterplezier, verzameld. Openingsnummer Sun is Shining met een uitbundig “Glory, glory, hallelujah. Sun is shining down. I’m alive and I’m feeling fine.” in een gospel, 90’s dance trok aanvankelijk mijn aandacht. Lost Frequencies als een soort blanke versie van Sounds of Blackness. Achter deze artiestennaam gaat de Brusselse producer en DJ Felix De Laet schuil. In de afgelopen vijf jaar scoorde de 25-jarige krullenjongen internationaal al grote hits met nummers als Are you with me, Reality, Beautiful life, Crazy en Melody. De Amerikaanse rapper en soul zanger Aloe Blacc neemt in het Truth Never Lies meer gospelteksten in z’n mond. Je kunt met de duivel aanpappen of je heil zoeken bij de Heer. Het volgende nummer, Crazy, is vormgegeven als gebed. Het Nederlandse DJ duo Zonderling zong het in. Het maakt niet uit hoe de wereld naar me kijkt, me voor gek verklaard. Ik hoor bij God. Opvallend open en gelovig, de keuze is weloverwogen, blijkt uit een interview met Het Laatste Nieuws.

Kenmerkend voor album als deze is de samenwerking met vocalisten die zo op de roem van een gevierde DJ kunnen meeliften en omgekeerd. Love Harder zingt in Beat of My Heart, de Amerikaanse Mokita in het catchy Black & Blue, Flynn in het akoestische Recognize. Lost Frequencies is muzikaal weer heel anders dan veel andere DJ’s, meer pop en toegankelijker stijlen dan de dance, trance of deep house van collega’s. De vriendin van De Laet mocht Sweet Dreams inzingen, normaliter houden de twee werk en privé strikt gescheiden. Nu zal ze ook live bij concerten het liedje vertolken.

De Amerikaanse rockband NGHBRS is te gast in het springerige Like I Love You, de Australiër Throttle en de Engelse Kyla La Grange in Lost Like Us, beide lekkere, radiopotente nummers. James Blunt brengt een frisse Melody. EDM is er in Paninaro, electronica meets gospel in Before Today met de Australische zangeres Natalie Slade. Calaver & Manya brengen house in Siente Me.

De ‘tweede schijf’ bevat een set die start met een versie van Like I Love You en afsluit met Are You With Me. Daartussen hoor je Lost Frequencies mixes van Sun Is Shining, Recognise, de Armin van Buuren hit met Within Temptation zangeres Sharon den Adel, In and out of Love, Melody en Crazy. Van Estelle met Kanye West is American Boy onder handen genomen, en van de Finse rockband The Rasmus In The Shadows, vergezeld van een eigen werkje Chan Chan. Ik ben positief gestemd na het luisteren van Alive and Feeling Fine.