Madeline Juno – Was bleibt

      No Comments on Madeline Juno – Was bleibt

De plezierige popmuziek zonder opsmug op Salvation (2016) en DNA (2017) zetten de nu 24-jarige Duitse Madeline Juno op de te volgen artiesten. Deze zomer kwam de opvolger, Was bleibt, uit. Een dozijn liefdesliedjes met breuklijnen, verlies, verlangen en aantrekkingskracht. Gearrangeerd langs lijnen van folk (Zu zweit allein), pop (Grund genug, Gib doch nach), synth pop (Anfangen aufzuhören, Automatisch) en urban (Schwarz Weiss).

Vocoder in New York, maar ook gewoon natuurlijke zang in Vor Dir, of de gitaar die de leiding mag nemen in Wenn es Dich gibt. Textueel drukt Madeline Juno zich uit in korte woorden, haar zang heeft een puntig, staccato karakter. “Ich bin müde und geb mir nur Mühe weil’s sonst jeder weiß. Die Aufrechterhaltung von Euphorie hat so ihren Preis.”Walsend sluit het titelnummer de set af. Een prima productie die al talloze keren op de voor- en achtergrond is beluisterd.