Michael Sweet – Ten

      No Comments on Michael Sweet – Ten

Het achtste studioalbum en tiende in totaal op eigen benen, vandaar eenvoudig getiteld Ten, van Michael Sweet die naast zijn prominente rol in de christelijke heavy metal formatie Stryper ook solo productief blijft, is een waardige opvolger van One Sided War (2016). actief is. Hoewel solo? Slechts één track, Let It Be Love, is alleen vormgeven, voor de overige liedjes is de samenwerking met vakgenoten gezocht. In de vette opener Better Part of Me is gitarist Jeff Loomis (Nevermore, Arch Enemy) te gast. Lay It Down toont de talenten van the high priest of distortion Marzi Montazeri (Heavy as Texas, Phil Anselmo and the Illegals, Exhorder) en in Forget, Forgive is Howie Simon (Alcatrazz) te horen. Now or Never bracht Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne) naar de studio. Voor het titelnummer nodigde Sweet the duke of metal, Rich Ward van Fozzy uit en Ethan Brosh (Burning Heat) is er in Shine. Gitaarwerk in alle maatsoorten en uitvoeringen van ervaren mannen.

Slechts één gebed is voldoende om Never Alone te zijn. Joel Hoekstra (Whitesnake, Trans-Siberian Orchestra, Cher) die ook op One Sided War meespeelde, is van de partij, net als op When Love Is Hated. Tracii Guns van L.A. Guns is te gast op Ricochet. Twee bonus tracks laten Mike Kerr en Ian Raposa van Firstbourne horen in With You Till The End en drummer Todd La Torre (Queensrÿche) en gitarist Andy James spelen in de afsluiter, Son of Man.

Het dozijn hapt lekker weg, is stevig verankerd in de metal bands van de jaren ’80 en ’90, maar klinkt in 2019 noch gedateerd of simpel. Productie is strak en de arrangementen vervelen geen minuut. Het geloof en de recht voor de raap boodschap van Sweet zijn rotsvast.  Een verdiende tien!