Iris – Six

      No Comments on Iris – Six

Reagan Jones (zang) en Andrew Sega (synths, productie), samen de Amerikaanse synth pop band Iris, brachten 23 augustus via onder meer Bandcamp een nieuw album Six uit, inderdaad het zesde sinds Iris in 1993 werd ‘geboren’. Het heeft even geduurd sinds Radiant (2014). maar de sound is onmiskenbaar Iris. Ze worden ook wel de shoegazers van de synth pop genoemd en lijken wel wat op Mondtr√§ume, al is deze laatste band wat afwisselender in de arrangementen, de zwakte op Six. Vocaal vind ik Reagan Jones persoonlijk veel van Morten Harket (a-ha) hebben.

Op Spotify staat de reguliere albumversie met 11 liedjes. Verder is er een 12″ limited vinylalbum en een 36 pagina’s tellend kunstboek met harde kaft en een bonusschijf met nog eens zeven liedjes, onder niet eerder uitgebrachte tracks en remixes van MESH, Neuroticfish en Solar Fake te verkrijgen. Aardig voor de achtergrond. Boven het maaiveld steekt niets uit.