Skillet – Victorious

      No Comments on Skillet – Victorious

De succesvolle Amerikaanse hard rock band Skillet heeft 2 augustus het nieuwe album Victorious over (geestelijke) strijd uitgebracht. John Cooper en zijn vrouw Korey produceerden het merendeel van de liedjes die in de lijn van Comatose (2005) liggen en een stevig vervolg op Unleashed (2016) vormen zelf. Voor enkele andere songs hielpen Seth Mosley (Me in Motion) en Mike X O’Connor. Risicoloze meezingers als het titelnummer, Terrify the Dark, de stevige, maar voorspelbare opener Legendary en You Ain’t Ready for This, goede nummers, maar nog niet verrassend. This Is The Kingdom had muzikaal bijvoorbeeld ook van The Script kunnen zijn. Ingeblikte strijkers, synths aan de start van Save Me, dat Kevin and Kane Churko (Five Finger Death Punch, Ozzy Osbourne) produceerden.

 

De vraag-en-antwoord-zang van Cooper en drummer/zangeres Jen Ledger is nog altijd op z’n plek. Solide zijn Never Going Back en Reach. Solo’s en riffs kloppen allemaal. Het anker gaat los voor rust in Anchor, waarna een meezwaai- en -zingnummer Finish Line volgt. Back to Life met opnieuw een vette solo markeert het slot van deze 44 minuten tellende plaat, dat fans en belangstellenden zal plezieren.

Op donderdag 12 december staat Skillet voor een eenmalig optreden in 013 Tilburg. In 2014 verkochten ze het poppodium uit. Scoor een kaart zolang het nog kan!