Gezien Saheb (2019)

      No Comments on Gezien Saheb (2019)

Het Indiase Saheb (2019) draait om MBA student Mahlar, leider van studentenprotesten die hem niet alleen op weerstand van het schoolbestuur, maar ook politici brengt. De beweging groeit en daarmee ook de politieke aspiraties. Valt Mahlar voor de praktijken van omkopen, inzetten van het old-boys network en met geweld afrekenen met tegenstanders, of treedt hij in de voetsporen van illustere voorgangers zoals zijn coach of zelfs Mahatma Gandhi bij wiens beeltenis slotscènes spelen? Wat lijkt te starten als een typische Bollywood romance doet er direct daarna niet meer toe. Vrienden blijven elkaar trouw, ook bij onmogelijk lijkende missies, zoals het in 30 dagen onttronen van de Chief Minister van een lokaal bestuur.

De film heeft van alles wat, een beetje actie, een beetje liefdesverhaal, wat moraal, maar maakt het niet spannend of diepgaand. Op gang brengen van een protestbeweging en voor elkaar krijgen van een politieke omwenteling kost tijd (denk aan Hong Kong of Venezuela) en laat zich lastig in een speelfilm formaat duwen. Ik zag de 138 minuten durende film op Amazon Prime Video.