Gezien: Badla (2019)

      No Comments on Gezien: Badla (2019)

In Badla volg je het gesprek ‘s avonds tussen de gevierde zakenvrouw Naina Sethi (Taapsee Pannu die voor het acteren een opleiding en carrière in de IT ) en de prestigieuze advocaat Badal Gupta (Amitabh Bachchan, één van de grotere acteurs uit de Indiase filmgeschiedenis. In 1969 speelde hij al in een film) die ze heeft ingehuurd om buiten de gevangenis te blijven. Ze is namelijk gearresteerd voor de moord op haar geheime minnaar Arjun (Tony Luke, een Indiaas model). Dat is niet best voor haar reputatie en gezin.

In flash backs ontrolt zich een verhaallijn van hoe het in de Schotse hooglanden gegaan zou kunnen zijn. Maar is dat de waarheid? Badal en Naina dagen elkaar uit met prikkelende vragen en weer andere mogelijke scenario’s die ook gebeurd zouden kunnen zijn. Voldoende om haar straf te ontlopen, vrijgesproken te worden? Wie heeft de moord werkelijk gepleegd? Want is er wel een lijk? Wat zouden motieven voor de moord geweest kunnen zijn? Rani en Nirmal hebben Arjun nameljk ontmoet op de avond dat Arjun en Naina bijna een auto-ongeluk kregen en hun tegenligger, de jongeman Sunny schimmig om het leven komt.

Ik ga niet verklappen hoe de puzzelstukken uiteindelijk terechtkomen. Knap zit het plot wel in elkaar. Het is een officiële Hindi bewerking van de Spaanse film The Invisible Guest (2017).

 

De waarheid kan knap ingewikkeld zijn. Deze achterhalen kost in het geval van Badla 117 minuten, waarvan je er niet één verveelt.

https://open.spotify.com/album/4TyvbMErSV13y9sa5WPkMF?si=HWwEIf3zR6Kae8dyf3cn9g