Electric Youth – Memory Emotion

      No Comments on Electric Youth – Memory Emotion

De opvolger van Inner World (2014), Memory Emotion, heeft even op zich laten wachten. Niet dat het Canadese synthpop duo Electric Youth (Bronwyn Griffin en multi-instrumentalist Austin Garrick) in de afgelopen jaren stilzat. Voor Drive schreven ze de hit A Real Hero, werkten ze samen met de Franse EDM artiest Gesaffelstein en de Japanner Ryuichi Sakamoto. Omdat Drive zo goed beviel, componeerden ze voor regisseur Nicolas Winding Refn, Good Blood voor The Neon Demon (2016) soundtrack en Breathing (2017) als onderdeel van de Original Motion Picture Soundtrack From A Lost Film serie.

Opener en lead single, The Life, zet de toon met gelaagde arpeggio’s en dromerige zang. Welkom terug, Electric Youth. Waar Inner World introspectief was, keert Memory Emotion de blik naar buiten. Soortgelijke tracks zijn er in Real Ones, Higher en Through the Same Eyes. Meer pop zijn ARAWA, Breathless en Now Now. Ballads zijn er met On My Own, Thirteen en Evergreen 143 terwijl in Higher de dansschoenen aan kunnen. Het anderhalf minuut durende titelnummer sluit kalmpjes af. Te zweverig, textueel toch teveel op afstand. Heel aardig als achtergrondmuziek, maar niet te vergelijken met bands als Chvrches of The Naked and Famous of landgenote Lights. Houd het bij filmmuziek voor thrillers, dat lijkt me beter.