Trinity – The In Between

Op het christelijk erf kent iedereen de vrolijke band Trinity rond Elbert Smelt en zijn broers Niek en Johan, plus Bert Bos wel. Muzikaal  tappend uit world music, folk, Zuidamerikaanse ritmes en allerhande instrumenten en vocaal al jarenlang constant op hoog niveau. Zou de band met de zonen van een in Peru werkzaam zendelingsechtpaar een cross-over aankunnen? En de Atlantische Oceaan oversteken? Na diverse singles als Alive Again, Elbert blijft pal achter het evangelie staan (Alive Again) en wil juist met het nieuwe The in Between album hemelse feestjes binnen en buiten de kerkmuren organiseren. Op 12 juli werd het album ook in Amerika gelanceerd; op 29 juni gaf de groep z’n eerste optreden in de VS op het Creation Northeast Music Festival. Het midden in de samenleving staan geeft thematische aanknopingspunten rond inclusiviteit, loslaten van vooroordelen en het vinden van de liefde als gezamenlijk lijflied (Anthem of Love, Living to Love).

Ian Eskelin (All Star United, Kutless, Avalon, Joy Williams, e.v.a.) en Barry Weeks (Stellar Kart, Nathalie Grant, PureNRG, e.v.a.) produceerden het nieuwe album, waarvan de afgelopen maanden de singles Living to Love, Are You, Anthem of Love, Wherever We Go en Alive Again al de nodige airplay kregen. De zeven andere nummers liggen in dezelfde lijn. Beautiful Mess valt op door het dansbare poplijntje (hier duidelijk de Amerikaanse invloeden). Fluit vrolijk mee op Us and the Road en Made for This, zwaai mee Shoulder to Shoulder en zing Songs of Life. Een dozijn plezierige liedjes.