Tori Kelly – Inspired By True Events

De vlot na Hiding Place (2018) via Capitol Records uitgebrachte 3e studioplaat van de Amerikaanse soul / gospel zangeres Tori Kelly, Inspired by True Events, vertolkt het leven van deze dame.  De lead siingle Sorry Would Go a Long Way over het gestrande huwelijk van haar ouders, bijzondere data als intermezzo’s (16 december 1992, 28 augustus 1997, 3 februari 1991 en 26 maart 1994) en het jaloers zijn op de objecten die je geliefde hebben vastgehouden in album opener Coffee, dat met Taylor Parks en Nate Campany werd geschreven: “I envy the cup of coffee that kisses you every morning
That pillow caressing your cheek when you are tired and yawning (Mmm) I’m jealous of the steering wheel you wrap your hands around. That seat belt’s on your chest hearing your heart, holding you down.”

De twee Grammy Awards die Kelly al op zak heeft, zouden maar zo aanvulling kunnen krijgen, zo gelikt en loepzuiver klinken het ontspannen Change Your Mind en het soulful Language. Het wordt leuk om hier over een week het nieuwe Rhapsody album van Crystal Lewis tegenover te zetten. De achtergelaten jeugd, het opgroeien tot volwassene (Two Places, Kid I Used to Know, Actress) en een eerbetoon aan opa (Your Words). De minimalistische productie was van de hand van de Britse Jimmy Napes (Sam Smith, Mary J. Blige, Disclosure) met wie ze diverse liedjes schreef.

Afsluiter Before the Dawn brengt een gospelkoor achter de microfoon. Een doorleefd statement: “What’s a rose without a thorn? What is calm without a storm? I can’t say I know what you’re going through But I know you won’t find peace without a war. The finest silk can still be torn and it’s always darkest right before the dawn.”