Scott Stapp – The Space Between The Shadows

Creed was vanaf begin begin jaren ’90 met collega rockbands als King’s X en 12 Stones die impliciete en expliciete verwijzingen naar God en Christus opnamen in hun muziek, bandleden christen waren èn op seculiere podia hun kunsten vertoonden. Creed voorman en companist Scott Stapp is van het soort eenmaal een rocker, altijd een rocker. In 2005 bracht hij een eerste soloalbum, The Great Divide, uit, in 2013 gevolgd door Proof of Life. Bij Napalm Records verscheen in juli 2019 The Space Between The Shadows met een reflectie op zijn verslavingen en depressies en hoe hij eruit gekomen is. Het spreekwoordelijke licht voorbij de donkere tunnel. In Name en Purpose for Pain is deze thematiek nadrukkelijk aanwezig.

In zwakheid wordt pesoonlijke groei geboren. Wordt het een Heaven in Me? Naast zanger Scott, bestaat de band uit bassist en zanger Sammy Hudson, gitarist en zanger Ben Flanders, gitarist Yiannis Papadopoulos en drummer Dango Empire. Het dozijn rocksongs werd geproduceerd door Marti Frederiksen (Aerosmith, Ozzy Osbourne, Mötley Crüe). Extra’s zijn er met een kinderkoor in de ballad Wake up Call. Drie kwartier rock tot de Last Hallelujah.