Of Monsters and Men – Fever Dream

Op woensdag 6 november staat de IJslandse formatie Of Monsters and Men in Tivoli, Vredenburg. Vrienden hebben er hun teamnaam aan te danken, samen gaan we naar het concert, en dus is het zaak het derde album, Fever Dream diverse malen goed te beluisteren. De lead single en album opener, Alligator, laat rock en een hoofdrol voor Nanna Bryndis Hilmarsdóttir horen, terwijl de rest van het album voornamelijk elegante pop is.

Meteen in Ahay gaat het gas terug, in Róróró is er ruimte in het arrangement voor rust en om je heen kijken en in Waiting for the Snow neemt een piano in alle rust de leiding. Zou je setlist er zo uitzien, neem je het risico je publiek nu al naar de bar te zien lopen of de mobiel checken.

De energie is herwonnen in het Vulture, Vulture met new wave invloeden. Mid-tempo pop in Wild Roses. De ballad Stuck in Gravity over gemis werd geschreven door Ragnar Þórhallsson. Meer eenzaamheid in het kabbelende Sleepwalker. Feel good sound in Wars. Electronische beats onder het trage Under a Dome en dan nog eenmaal de elektrische gitaar ter hand in de synth rock van Soothsayer. De opvolger van Beneath the Skin (fans hebben 4 jaar moeten wachten) werd geproduceerd door de band in samenwerking met RIch Costey (Sigúr Ros, Foster the People). Aardig, zeker niet indrukwekkend. Hopelijk is de band live boeiender.