Lights – Skin & Earth Acoustic

In 2017 bracht de Canadese artieste Lights het Skin & Earth album uit gevolgd door een tweedelig stripboek. Inspiratie of zin om een opvolger te schrijven is er blijkbaar nog niet nu collectie van de liedjes als Skin & Earth Acoustic het licht heeft gezien bij Fueled by Ramen. De overstap naar deze maatschappij geeft Lights meer vrijheid om buiten muziek andere kunstvormen en de interactie met haar fans te blijven beoefenen. De nieuwe opnamen werden gedaan op bijzondere plekken die horen bij hoofdstukken in het stripalbum. “Akoestisch” dekt de lading niet helemaal. Op Skydiving is sferisch spel op elektrisch gitaar te horen. Until the Light is verrijkt met toetsenspel. Fraai is de achtergrondzang die Savage wat meer body geeft dan enkel vrouw begeleidt zichzelf op akoestisch gitaar. De synth pop composities spraken in 2017 live bij een Billboard optreden ook zonder elektronica van hun kracht.

Naast zeven bewerkte liedjes van het Skin & Earth album zijn er drie nieuwe liedjes: Tabs, Lost Girls en afsluiter Down Forever. De productie van Light’s echtgenoot Beau Bokan (Take The Crown, Bless the Fall) ligt plezierig in het gehoor.

De komende maanden tourt Lights door de VS met haar album en als voorprogramma van Deadmau5. Jennifer Kretchmer en Jay Bushman gaan een tv-versie van de strips uit Skin & Earth bewerken.